Spännande årsmöte i Umeå 4 november

2015-01-07 18:11 av Lars Jakobsson 
 

Vildsvinsmöte i Värmalnds Vallförening 4 dec

2014-11-16 23:13 av Lars Jakobsson 

Värmlands Vallförening bjuder in till en halvdag med tema vildsvin. Vi får lära oss och diskutera om biologi, skyddsåtgärder och lagstiftning. Se om program och anmälan här.

 

Svenska Vallföreningen har årsmöte 4 november i Umeå

2014-09-17 09:30 av Lars Jakobsson 

Grovfoder i utfodringen – kvalitet, effekter och miljöpåverkan är temat för årsmötet. Boka dagen redan nu! Mer om program och anmälan kommer i inbjudan i kommande Svenska Vallbrev.

Till och från Umeå över dagen tar man sig med flyg från Stockholm, Göteborg och Malmö. Sök hos Norwegian (rekommenderas från Stockholm), Malmö Aviation (rekommenderas från Göteborg och Malmö) eller SAS (dyrast). Alternativet är nattåg till och från med SJ med utgångspunkt från samma städer. Boende kan sökas via visitumea.se eller booking.com men skynda på, mycket är redan bokat!

Svenska Vallföreningen har satt av en summa för resebidrag till representanter från våra lokala vallföreningar. Hör av er till Lars, först till kvarn gäller....!

Nu finns programmet i detalj här

Lokalen där vi ska vara på NJV (adress se programmet) är närmare bestämt Kornet.

 

Referat från Sommarmötet 7-8 augusti

2014-09-17 11:39 av Lars Jakobsson 

Sommarmötet kombinerades med utställningen Vall 2014 i Vreta Kloster och vi besökte det vackra landskapet i Skirös omgivningar som även kallas Smålands trädgård. Ett 40-tal medlemmar deltog och solen sken. Läs utdrag från Svenska Vallbrev nr 5 här

 

Vem blir Vallmästare 2015?

2014-09-01 19:36 av Lars Jakobsson 

Tävlingen Årets Vallmästare arrangeras av tidningen Husdjur och Svensk Mjölk i samarbete med Svenska Vallföreningen och Sveriges Lantbruksuniversitet. Köttproducenterna Richard och Lennart Johansson på gården Grunsbo i Frändefors tilldelades utmärkelsen Årets Vallmästare 2014. Anmäl dig själv eller din kandidat senast den 1 oktober. Vi letar efter vallodlare som lyckas med att hålla en jämn och hög kvalitet under flera år. En god grovfoderkvalitet och hög avkastning på vallen är lika självklart för en mjölkföretagare som en köttföretagare och genom tävlingen vill vi stimulera intresset för vallfrågor och för en lönsam vallproduktion. Mer om tävlingen och anmälan kan du läsa här.

 
Fler nyheter

Bli medlem i Svenska Vallföreningen!

• Vi verkar för ett lönsamt utnyttjande av grovfoderväxter och bete.
• Vi arbetar för att hävda grovfoderodlarnas intressen.
• Vi påverkar och stödjer forskning, försök och
rådgivning på vallområdet

Se vidare i Om oss