Årsmöte i Svenska Vallföreningen 15-16 nov i Skillingaryd

2022-09-17 16:49 av Lars Jakobsson 

Vi testar i år ett lite annorlunda upplägg med ett program fördelat på två dagar, dels med tanke på de som har långt att åka, dels för att ge mer tid till samtal med kollegor i en turbulent tid.
Vi samlas på Tallnäs Stiftsgård i Skillingaryd, några mil söder om Jönköping.
Vi kommer att fokusera på småskalig biogasproduktion på gårdsnivå för både el och bränsle, men givetvis kommer vi också lägga tid på vallens produktion och användningsområden.

Läs om program och anmälan  här

 

-----------------------------------------------

2022-05-29 10:33 av Lars Jakobsson 


Välkomna till Norrbotten och sommarmöte med Svenska Vallföreningen! Med buss besöker vi först Öjeby Agropark utanför Piteå , där Hushållningssällskapet bedriver Sveriges nordligast belägna jordbruksförsök. Vi följer sedan kusten norrut och med ett stopp utanför Kalix med betestema anländer vi till vackra, bördiga Tornedalen vid gränsen mot Finland. Här besöker vi ett familjeföretag med många strängar på lyran. Middagen firar vi vid anrika Kukkolaforsen och sedan övernattar vi i gränsstaden Haparanda, på stadshotellet. Dagen därpå besöker vi två yngre mjölkföretagare i Överkalix med olika strategier för sin vallodling innan vi avslutar resan åter i Luleå.

 

För program i detalj och anmälan se länk

 

Vallfältvandring på Borgeby 10 maj 2022

2022-05-01 10:29 av Lars Jakobsson 

Skånska vallföreningen bjuder in till Vallfältvandring på Borgeby Fältdagars Valltorg kl. 18.30 tisdagen den 10 maj 2022

Kvällen avslutas med grillat som Borgeby Fältdagar bjuder på! För program och anmälan se länk

 

Skånska vallföreningen bjuder in till digital träff med årsmöte 16 februari

2022-02-08 21:48 av Lars Jakobsson 

Vi bjuder in medlemmarna till en vallkväll med aktuellt inom odling och gödsling, vi avslutar med årsmöte. Välkommen på digital träff onsdagen den 16 februari 2022, kl. 19-21. Program och anmälan på länk här

 

Seminarium med Magnus Halling 20 januari

2022-01-13 15:06 av Lars Jakobsson 

Seminar: Research and testing of forage crop varieties during four decades. Welcome to participate in a digital seminar 20th of January at 14-15 with Magnus Halling who has been conducting research and variety testing of forage crops for four decades. On February 28, Magnus will retire, and we look forward to hear him summarize his work and research. Registration needed on the following link to get a digital invitation:


Seminar: Research and testing of forage crop varieties during four decades | Medarbetarwebben (slu.se)

 
Fler nyheter

Bli medlem i Svenska Vallföreningen!

• Vi verkar för ett lönsamt utnyttjande av grovfoderväxter och bete.
• Vi arbetar för att hävda grovfoderodlarnas intressen.
• Vi påverkar och stödjer forskning, försök och
rådgivning på vallområdet

Se vidare i Om oss